donderdag, 26. februari 2009 - 16:22

Geen treinverkeer tussen Harlingen - Harlingen Haven

Harlingen

Vanaf 9 maart 2009 tot half juni 2010 rijden er geen treinen van station Harlingen naar Harlingen Haven. Arriva zet bussen in op dit traject.

Een gedeelte van het spoor en het perron bij Harlingen Haven worden verwijderd. Dit is nodig om te kunnen werken aan de nieuwe waterkering in Harlingen. In maart 2009 is er ook verkeershinder op de Havenweg. Wetterskip Fryslân zorgt ervoor dat de waterkering eind 2010 weer aan de veiligheidsnormen voldoet.

Reizigers van en naar de waddeneilanden kunnen tussen station Harlingen en de veerbootterminal met speciale bussen reizen. De rit duurt ongeveer tien minuten. Er geldt een aangepaste dienstregeling. De bussen sluiten wel goed aan op aankomst- en vertrektijden van de veerboten.

Meer informatie staat op www.arriva.nl Voor het gebruik van de bus is een geldige treinkaart nodig met begin- of eindpunt Harlingen Haven. Reizigers krijgen het advies om bij de heenreis al een kaartje voor de terugreis te kopen. Treinkaartjes zijn ook te koop bij de veerbootterminal Rederij Doeksen, bij Q8 tankstation Harlingen en bij de VVV op Terschelling en Vlieland.
Provincie:
Tag(s):