dinsdag, 18. augustus 2009 - 12:30

Geen vlaggen meer op toren Nederlands Hervormde Kerk

IJsselstein

Op de toren van de Nederlandse Hervormde kerk wappert bij officiele gelegenheden de Nederlandse vlag. Ook voor een aantal charitatieve instellingen wordt op deze toren gevlagd. De bouwkundige constructie van de toren en Arbo-voorwaarden maken het echter onverantwoord dit voort te zetten.

Als alternatieve locatie heeft het college de drie vlaggenmasten aan de voorzijde van het stadhuis aangewezen, waar zowel de Nederlandse driekleur als de charitatieve vlaggen gevlagd kunnen worden.

Om bouwkundige schade aan de toren te voorkomen, is geadviseerd niet meer op de toren te vlaggen. De vlaggen zetten te veel kracht op het metselwerk. Zelfs bij weinig wind is het niet meer verantwoord op de toren de vlag uit te steken.

Ook om arbo-technische redenen is het noodzakelijk het vlaggen op de toren te staken. De omstandigheden, waarbij medewerkers van de gemeentelijke buitendienst via smalle trappen en ladders de 45 meter hoge toren beklimmen om bij het bevestigingspunt voor de vlag te komen, zijn gevaarlijk.
Provincie:
Tag(s):