dinsdag, 10. maart 2009 - 14:51

Geen Wereldrecord Watertrappen voor De Wolden

Vorig jaar heeft de gemeente De Wolden in het teken van haar 10-jarig bestaan een poging gedaan om het wereldrecord Watertrappen op haar naam te zetten. Het doel was om met zoveel mogelijk zwemmers tegelijkertijd tien minuten te watertrappen in de drie buitenzwembaden die de gemeente telt. Uiteindelijk deden 285 personen mee.

Hoewel het een Woldens record is geworden, heeft World Guinness Book of Records besloten dat er net een paar mensen te weinig mee hadden gedaan. Dit ten opzichte van een poging in Finland waarbij 308 personen tegelijk in een wak watertrappelden.

Uiteraard vindt het college van burgemeester en wethouders het jammer dat er geen officiële naamsvermelding komt in het Guinness Book of Records. Wel wil de gemeente dit jaar nog een tweede poging wagen om het record wel te halen. De organisatie hiervan ligt opnieuw in handen van Eduard Annen, coördinator zwembaden. Hoe en wanneer deze poging plaats vindt, wordt op dit moment bekeken.

De nieuwe wereldrecordpoging is een van de evenementen die de zwembaden de Waterlelie in Zuidwolde, Engeland in Ruinen en De Slenken in de Wijk organiseren. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld de Zwemvierdaagse, zwemmen met honden, NK bommetje en cursus auto te water. Het zwemseizoen begint op zaterdag 25 april aanstaande.
Provincie:
Tag(s):