woensdag, 11. februari 2009 - 17:01

Geintje bezorgt buschauffeur dreigtaal

Heerenveen

Door een ‘geintje’ stond vanmiddag buslijn 18, welke van Drachten naar Heerenveen rijdt, met pech stil op de Mercurius in Heerenveen.

Eén van de passagiers van buslijn 18 had voor de grap op de stopknop gedrukt. Niet wetend dat er eigenlijk niemand uit hoefde, stopte de buschauffeur bij de halte Mercurius. Toen bleek dat er niemand de bus hoefde te verlaten probeerde de chauffeur de deuren weer te sluiten, dit lukte echter niet.

Na enkele minuten waren de eerste verwijten naar de buschauffeur al hoorbaar. Ongeduldige passagiers stompten tegen de wanden van de bus en kreeg de chauffeur flinke dreigementen naar zijn hoofd geslingerd. De chauffeur reageerde hier niet op en belde hulp om de kapotte deuren weer te repareren. Ondertussen duurde het de meeste inzittende te lang en werd het hen te koud. Dit deed hen besluiten om de bus te verlaten en te voet verder te gaan.

Met nog twee inzittenden was het wachten op hulp, deze arriveerde niet veel later. Na zo’n 40 minuten stil te hebben gestaan kon de bus zijn weg weer vervolgen naar het busstation in Heerenveen.
Provincie:
Tag(s):