dinsdag, 20. januari 2009 - 16:30

Geldmeter geeft duidelijkheid over financiële vergoeding

Weert

Weertenaren kunnen via de website www.geldmeterweert.nl op een eenvoudige manier het recht op een gemeentelijke vergoeding berekenen. Door in te loggen op deze website kan gebruik worden gemaakt van de Geldmeter. De Geldmeter is een gebruiksvriendelijk internetprogramma dat snel een resultaat geeft.

Het programma De Geldmeter richt zich vooral op Weertenaren met een laag inkomen en weinig vermogen. Zij kunnen op een eenvoudige manier berekenen of zij recht hebben op een financiële vergoeding van de gemeente, zoals bijzondere bijstand of sociaal cultureel fonds.

Dit programma op de gemeentelijke website geeft geen recht op een vergoeding of een uitkering, maar helpt bij het indienen van een aanvraag, zo meldt de gemeente Weert. De berekende bedragen zijn een schatting. Het doorlopen van de complete vragenlijst gebeurt anoniem en kost hooguit 10 minuten.

Ook is het mogelijk om via de Geldmeter een afspraak aan te vragen met een medewerker van de gemeentelijke sector Sociale Zaken om de aanvraag te kunnen regelen.
Provincie:
Tag(s):