woensdag, 18. maart 2009 - 9:14

Gelimiteerde uitvoering van de Porsche 911

Leusden

Pon Porsche Import introduceert op de AutoRAI 2009 een gelimiteerde uitvoering van de 911. Met dit model viert Pon Porsche Import het feit dat het zestig jaar geleden de eerste Porsche-importeur ter wereld werd. De jubileumuitvoering – voorzien van een bijzondere uitrusting – is speciaal voor de Nederlandse importeur ontwikkeld. Het model komt in een gelimiteerde oplage van slechts vijftien exemplaren op de markt. De 911 is leverbaar als 4S Coupé en 4S Cabriolet.

Uiteraard laat Pon Porsche Import zijn 60ste verjaardag niet zomaar ongemerkt voorbijgaan. Behalve de vele festiviteiten die dit jaar plaatsvinden, is de gelimiteerde uitvoering van de 911 een blijvende, exclusieve herinnering aan de ondertekening van het contract tussen Pon en Porsche in 1949. De jubileumuitvoering is onder meer herkenbaar aan de combinatie van de exclusieve exterieurkleur Diamantzwart metallic, een zwart lederen interieur en een groot aantal afwerkingsdetails in meteoorgrijs. De gelimiteerde en genummerde modellen zijn voorzien van het 60 jaar Pon Porsche-logo in de portieren en op de deksel van het opbergvak. Daarnaast staat op de motorkap de naam Porsche vermeld, een verwijzing naar de eerste modellen waarop tot 1973 de merknaam ook op de motorkap stond. De merknaam komt straks ook terug op de achterklep van de nieuwe Panamera.

De 60 jaar Pon Porsche Import-uitvoering is standaard uitgerust met een groot aantal aantrekkelijke extra’s. Dat varieert van meedraaiende Bi-xenon koplampen tot het Sportchrono Plus-pakket. Ook een sportuitlaat is – voor het eerst op de tweede generatie van de 997 – op de jubileumuitgave gemonteerd.

Porsche heeft een naam als het gaat om gelimiteerde modellen. Zo introduceerde het merk in 1988 een speciale serie van de Carrera 3.2 in Diamantblauw metallic ter gelegenheid van de 250.000ste Porsche 911. De handtekening van Ferry Porsche stond bij dit model in de hoofdsteunen gestanst. De dertigste verjaardag van de 911 werd in 1993 gevierd met 911 bijzondere exemplaren van de 964, het ‘30 Jahre 911’-model. Deze auto had een turbobrede body en was in een exclusieve kleur Viola metallic gespoten. Porsche vierde in 2000 het eeuwfeest met de gelimiteerde 911 Millennium. Deze 996 Carrera 4 was onder meer voorzien van een individuele lakkleur, bruin natuurleder en donker esdoornwortelhout. Tijdens het 50-jarig bestaan heeft Pon Porsche Import de zeer succesvolle 50 jaar Pon Porsche Import-editie uitgebracht. De auto’s zijn inmiddels allemaal uitgegroeid tot gezochte klassiekers. Iets wat ongetwijfeld ook gaat gelden voor de vijftien exemplaren van de 60 Jaar Pon Porsche-uitvoering van de 911.

De gelimiteerde 60 Jaar Pon Porsche-uitvoering op basis van de 911 Carrera 4S Coupé is leverbaar vanaf € 172.911,- incl. BPM/BTW. Op basis van de 911 Carrera 4S Cabriolet kost de 60 Jaar Pon Porsche-uitvoering € 188.261,- incl. BPM/BTW. De modellen zijn leverbaar met handbak of PDK-transmissie.
Categorie:
Tag(s):