zondag, 28. juni 2009 - 12:04

Gemeente Almelo koopt winkelcentrum Havenpassage

Almelo

Het college van b&w van Almelo heeft een overeenkomst gesloten met de Holland Immo Group over de aankoop door de Gemeente van winkelcentrum de Havenpassage in de binnenstad. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt.

De koop is nodig om één van de belangrijkste uitgangspunten van het Binnenstadsplan, het terugbrengen van het water in de binnenstad, uit te voeren.

Totdat wordt begonnen met die belangrijke ontwikkeling blijft de Havenpassage gewoon functioneren als winkelcentrum. De koopsom bedraagt in totaal 21.750.000 euro. De gemeenteraad heeft positief geadviseerd over deze aankoop.

Havenkom
Voor Almelo’s toekomst is de ontwikkeling van de binnenstad van groot belang. In het Binnenstadsplan worden voorstellen gedaan om de nieuwe ontwikkeling van de binnenstad vorm en inhoud te geven.

Het hart van dit stedenbouwkundige plan vormt de ontwikkeling ‘De Grote Markt’, het Centrumplein en omgeving. Daar wordt het water van het Overijssels Kanaal doorgetrokken en een havenkom aangelegd met daarom heen nieuwe woningen en winkels. De verwerving van de Havenpassage is daarom een belangrijke strategische aankoop.
Provincie:
Tag(s):