maandag, 6. juli 2009 - 15:46

Gemeente Borger-Odoorn krijgt nieuw rioleringsplan

Exloo

De gemeente Borger-Odoorn ontwikkelt een nieuw rioleringsplan. Op 18 juni werd de aftrap gegeven voor het ontwikkelingstraject dat in samenwerking met advies- en ingenieursbureau DHV wordt uitgevoerd. Naar verwachting is het Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) in december afgerond, waarna de gemeenteraad het zal vaststellen.

In het GRP legt de gemeente vast op welke wijze zij de inzameling en het transport van afval- en hemelwater regelt, maar bijvoorbeeld ook hoe de gemeente omgaat met grondwater. Op basis van uitvoerig onderzoek wordt nieuw beleid gevormd. Daarin staat wat er allemaal moet gebeuren op het gebied van beheer, onderhoud en aanleg van nieuwe rioleringssystemen.

De ontwikkelingen rondom het rioleringsplan worden bijgehouden op een speciale weblog. Wekelijks verschijnen hierop nieuwe berichten over de voortgang van het project en de uitkomsten van vergaderingen en presentaties. De inwoners van Borger-Odoorn kunnen zelf ook actief meedenken over het rioleringsbeleid. Via de weblog kunnen tips, vragen en opmerkingen worden achtergelaten voor de ontwikkelaars van het rioleringsplan. Dit kan ook schriftelijk aan de gemeente Borger-Odoorn, t.a.v. de heer A. Kuiper, Postbus 3, 7875 ZG Exloo of middels een telefoontje naar 0591 – 535 247.

Ga voor de weblog naar www.borger-odoorn.nl. Via ‘Plannen & Projecten’ kom je bij de pagina ‘Gemeentelijk Rioleringsplan’, waarop ook de link naar de weblog staat.
Provincie:
Tag(s):