vrijdag, 13. november 2009 - 19:56

Gemeente Bouwfonds garanderen 95% opbrengstwaarde eigen huis

Eindhoven

Vanwege de druk op de woningmarkt komen Provincie Noord-Brabant en Bouwfonds Ontwikkeling met een uitzonderlijke stimulans. Bij aankoop van een nieuwbouwwoning van Bouwfonds in Noord-Brabant ontvangt de koper gegarandeerd een opbrengst van 95% van de taxatiewaarde van zijn huidige woning.

Het doel van de aktie is duidelijk: de nieuwbouwwoningmarkt weer in beweging krijgen. De Provincie garandeert met de recentelijk geïntroduceerde Brabantse Verkoopgarantie de bestaande woning in te kopen voor 90% van de taxatiewaarde. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor tot 28 februari 2010 aanmelden.

Noord-Brabant is hiermee de eerste provincie in Nederland die een dergelijke stimulans voor de woningmarkt heeft ontwikkeld. De verwachtingen zijn hooggespannen.

Bouwfonds heeft een belangrijke rol gespeeld bij het initiatief van de Brabantse Verkoopgarantie. De ontwikkelaar is namelijk van mening dat deze garantie een zeer zinvolle stap is om de ontstane problemen op de woningmarkt aan te pakken.

De 95% Garantieregeling is van toepassing op alle projecten en woningtypes van Bouwfonds Ontwikkeling in Noord-Brabant, die momenteel in verkoop zijn. Het gaat om appartementen, grondgebonden woningen en vrije kavels in Bergen op Zoom, Boxtel, Cuijck, Den Bosch, Erp, Etten-Leur, Geertruidenberg, Goirle, Halsteren, Nuenen, Oss, Roosendaal, Teteringen en Vught.
Provincie:
Tag(s):