donderdag, 21. mei 2009 - 20:05

Gemeente en verzekeraar starten proef met Alert4Home

Tilburg

Alert4Home is wat het zegt: een alarmeringssysteem voor de woning om een inbreker te signaleren. Het verschil met een gewoon alarmsysteem is dat bij Alert4Home de hulp wordt ingeroepen van de omgeving. Zodra een bewoner denkt dat er ongewenst bezoek in zijn woning is, krijgen buren een sms met de oproep de omgeving in de gaten te houden, en kan de bewoner de politie alarmeren. Informatie die buurtbewoners vervolgens verstrekken kan een belangrijke rol spelen bij het oplossen van het misdrijf. Alert4Home doet hiermee een beroep op de onderlinge betrokkenheid van buren.

De gemeente Tilburg en de verzekeraar roepen bewoners van Tilburg op zich te melden voor de proef. Er zijn 60 systemen beschikbaar. De bedoeling is om het komend half jaar ervaring op te doen met Alert4home en daarna het systeem door te ontwikkelen met nieuwe mogelijkheden. Alert4home is ontworpen door Ad Koemans, de bedenker van SMS-Alert, het systeem waarmee de politie per sms hulp inroept van burgers.

Op het moment dat er in een woning signalen van inbraak worden opgevangen door een bewegingsmelder of via deurcontact, ontvangt de huiseigenaar een telefonische oproep op zijn of haar mobiel. Via het alarmeringssysteem kan deze 'meeluisteren' naar wat er op dat moment in de woning gebeurt. Vervolgens heeft hij een keuze: het systeem activeren of deactiveren.

Bij activering wordt een sms gestuurd naar vooraf gekozen mensen, waaronder buurtgenoten of familie en vrienden. De aangesloten personen weten door de sms dat er een inbraak wordt vermoed in de woning. Zij lezen in hun scherm van de mobiele telefoon: A4H ' Inbraakalarm op . Ga na wat er in uw straat gebeurt en bel de politie. Onderneem geen actie. Bedankt namens '.
Provincie:
Tag(s):