woensdag, 27. mei 2009 - 15:40

Gemeente geeft 26.000,- subsidie aan buurtinitiatieven

Uithuizen

De gemeente Eemsmond is dit jaar weer acht originele buurtinitiatieven rijker. Elk jaar kunnen inwoners een plan indienen bij de gemeente voor de subsidie ‘Buurtbudgetten’. Met het buurtbudget kunnen bewoners zelf aan de slag. De subsidie kende een goede start in 2008 met veel creatieve ideeën.

Nu wordt dat vervolgd met onder andere plannen voor een havenconcert in Warffum, de herinrichting van het gerenoveerde dorpshuis in Roodeschool en energiezuinige verlichting bij de kunstwerken aan de graansilo’s in Uithuizen.

De inwoners uit Eemsmond kwamen deze keer vooral met initiatieven op het gebied van sport en cultuur. Een braderie om het zestigjarige bestaan van de buurtvereniging en de heropening van een 30 km zone te vieren in Uithuizermeeden. Nieuwe doelen voor een speelveld en een evenement met een zeskamp en kinderspelen aan de Lageweg in Uithuizen. Dorpsbelangen Usquert krijgt subsidie van de gemeente voor het organiseren van activiteiten tijdens Mooi Usquert. Roodeschool wordt binnenkort verrijkt met een eigen feesttent. En de dorpsbewoners van Oosternieland krijgen subsidie om een open podium te organiseren.

De gemeente Eemsmond stelt jaarlijks € 50.000,-- beschikbaar voor initiatieven van inwoners om de leefbaarheid in wijken te vergroten. Alle buurten en wijken kunnen in aanmerking komen voor de subsidie.

Nieuwe aanvragen kunnen dit jaar nog vóór 1 september 2009 bij de gemeente ingediend worden.
Provincie:
Tag(s):