maandag, 27. april 2009 - 19:50

Gemeente lanceert anti-vandalismecampagne

Almere

De gemeente Almere grijpt Koninginnedag aan om een anti-vandalismecampagne te lanceren in het Stadshart. Het centrum van de stad heeft het meest te maken met vandalisme, vandaar dat de campagne zich op dit gebied toespitst.

Met deze campagne hoopt de gemeente dat jongeren gaan beseffen dat vandalisme niet normaal of stoer is. Juist de jongeren van Almere zijn trots op hun stad en dat wil de gemeente laten zien. De campagne bestaat uit posters, ansichtkaarten, informatie op jonginalmere.nl en een fotoactie waarin jongeren uit Almere de hoofdrol spelen.

Op dit moment hangen er in en rond het stadshart drie soorten posters. Daarop staan Almeerse jongeren die zich uitspreken vóór de stad en tegen vandalisme. De uitspraken op de posters zijn van de jongeren zelf. Trots op hun stad en plezier tijdens het uitgaan staan voorop. Daar hoort vandalisme niet bij.

Tijdens Koninginnenacht en op Koninginnedag maakt een fototeam in het Stadshart van Almere foto’s van jongeren in feeststemming. Deze foto’s kunnen de jongeren terug vinden op de site jonginalmere.nl. Daar worden de foto’s in het jasje van de campagneposter gegoten.

Uit de foto’s die tijdens Koninginnenacht en –dag gemaakt worden, kiest de gemeente een aantal (groepen) jongeren, die op de posters van de tweede campagneperiode - in september 2009 - komen te staan. Hun foto’s en hun uitspraken sieren de posters om de boodschap bij hun leeftijdsgenoten te brengen. In verschillende kroegen, restaurants en discotheken in het Stadshart zijn daarnaast ook ansichtkaarten te krijgen, die verwijzen naar de campagne en jonginalmere.nl.
Provincie:
Tag(s):