woensdag, 30. september 2009 - 16:09

Gemeente leert jongeren graffitispuiten

s'Hertogenbosch

Negen jongeren tussen de tien en vijftien jaar uit Barten Zuid gaan vanaf vrijdagavond 2 oktober beginnen aan een reeks van vijf trainingen graffitispuiten in het jeugdhonk aan het Schakelplein. Onder leiding van graffitispecialist Antoine Duimel oefenen zij op deze avonden met materialen en leren ze ontwerpen.

Als afsluiting van deze trainingen bewerken deze jongeren op zaterdag 7 en zaterdag 14 november een speciaal door woningcorporatie BrabantWonen geplaatste wand op het Schakelplein. Met dit project wil men deze jongeren meer informatie geven over graffitispuiten en hen bewust maken van de problemen en de overlast die illegaal graffitispuiten opleveren.

Samen met Welzijnsonderneming Divers is BrabantWonen dit project gestart. In Barten Zuid zijn veel muren en gebouwen bespoten met graffiti. Tijdens de wijkschouw kwam naar voren dat de bewoners hier erg veel overlast van ondervinden. BrabantWonen heeft alle graffiti verwijderd, maar steeds opnieuw worden muren bespoten. De jongerenwerkers van Divers hebben jongeren in Barten Zuid opgezocht en gevraagd of zij aan dit project mee willen werken. Het doel van dit project is de jongeren die illegaal graffitispuiten in de wijk bewust te maken van de overlast die zij veroorzaken en de kosten die dat met zich mee brengt.
Provincie:
Tag(s):