dinsdag, 3. februari 2009 - 9:17

Gemeente maakt inhaalslag leefbaarheid in Laak

Den Haag

Illegale kamerverhuur, uitkeringsfraude, brandonveiligheid en achterstallig onderhoud zijn in het Haagse Laak allemaal stevig aangepakt door het project Inhaalslag Handhaving. Van april 2007 tot juli 2008 heeft de gemeente 16.509 adressen digitaal gecontroleerd en 8265 bezoeken afgelegd.

Hierbij werden onder meer 105 hennepplantages ontdekt en 71 frauduleus verkregen uitkeringen beindigd. Dit blijkt uit het voortgangsbericht Inhaalslag Handhaving.

Volgens verantwoordelijk wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) laten deze resultaten zien dat de aanpak succes boekt. Wat we in Den Haag doen is uniek. Hier werken de gemeentelijke diensten intensief samen met elkaar, de politie en de brandweer.

Door de samenwerking komt de gemeente verschillende soorten fraudes tegen: illegale verhuur, fraude met uitkeringen, studiefinanciering en toeslagen. Zonder de combinatie van kennis en aanpak zou deze fraude niet worden opgespoord. Fraudeurs kunnen de dans niet meer ontspringen.

Nadat de wijk is gecontroleerd blijft hij in beheer. Op die manier kan het bereikte handhavingsniveau worden gewaarborgd. Dit gebeurt bij Laak als het project is afgerond, maar ook in de eerder gecontroleerde wijken Regentesse-/Valkenboskwartier en Rustenburg/Oostbroek.

Hier zijn opnieuw 470 adressen bezocht. Daarvan bleken 38 niet in orde te zijn. Het gaat hier om zowel oude als nieuwe overtreders.
Provincie:
Tag(s):