dinsdag, 6. oktober 2009 - 15:42

Gemeente steunt initiatief Eendracht

Winterswijk

De gemeente Winterswijk steunt het concert dat christelijke muziekvereniging Eendracht op 8 november organiseert in de Jacobskerk in Winterswijk. Tijdens het concert presenteert Eendracht nieuwe blaasorkestarrangementen voor het herdenken en vieren van 4 en 5 mei en een nieuwe fanfarecompositie.

De arrangementen zijn een bewerking van liederen van Huub Oosterhuis en muziek van Antoine Oomen. De nieuwe muziek wordt na afloop gratis beschikbaar gesteld aan alle orkesten in Nederland. De nieuwe fanfarecompositie ‘Heaven on Earth’ is geschreven door Maurice Hamers. Hij liet zich inspireren door het gedicht ‘Echte Wereld‘ van Huub Oosterhuis. De gemeente is er trots op dat zo’n bijzonder initiatief in Winterswijk tot stand is gekomen. Het middagconcert is voor genodigden van het college van burgemeester en wethouders en Eendracht. Het avondconcert is voor iedereen toegankelijk.

Op initiatief van christelijke muziekvereniging Eendracht Winterswijk is een samenwerking tot stand gekomen tussen de heren Oosterhuis, Oomen en het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Dit heeft geleid tot een aantal bijzondere muziekstukken die geschikt zijn voor fanfare harmonie en brassband samen met een koor of solisten.

De muziek wordt tijdens het concert uitgevoerd door christelijke muziekvereniging Eendracht in samenwerking met het Occasioneel Achterhoeks Zang Ensemble (OAZE). Als solist treedt op Bas-bariton de heer Peter Arink. Hij zong in meerdere opera’s in binnen- en buitenland en is sinds 2007 verbonden aan het koor van de Nederlandse Opera in Amsterdam. Behalve als operazanger is de heer Peter Arink ook als oratoriumsolist regelmatig in binnen- en buitenland werkzaam.

De arrangementen worden na het concert gratis beschikbaar gesteld aan alle blaasorkesten in Nederland. Op deze manier hoopt Eendracht muziekverenigingen en plaatselijke comités in het land te stimuleren tot het organiseren van activiteiten rond herdenken en vieren op 4 en 5 mei. Daarnaast is er met de compositie ‘Heaven on Earth’ nieuw repertoire voor fanfareorkesten beschikbaar.

De concerten vinden plaats op zondag 8 november in de Jacobskerk te Winterswijk. In de middag geeft Eendracht in samenwerking met gemeente Winterswijk een concert voor genodigden, ’s avonds is het concert toegankelijk voor iedereen. Entreekaarten zijn te bestellen via www.eendracht-winterswijk.nl of te koop bij Bruna Winterswijk.
Provincie:
Tag(s):