zondag, 11. januari 2009 - 16:31

Gemeentelijke fietsenstallingen voortaan gratis

Breda

Vanaf 1 januari dit jaar kan iedereen gratis zijn of haar (brom)fiets stallen in de gemeentelijke, bewaakte fietsenstallingen in Breda. Het gaat met name om de overdekte stallingen aan de Oude Vest, de Nieuwstraat en de niet-overdekte stalling aan de Kraanstraat (Haven). Ook in de nieuwe fietsenstalling Het Turfschip is het stallen gratis, maar kunnen geen bromfietsen gestald worden.

In de fietsnota ‘Fietsen net zo gemakkelijk’ die in 2007 is vastgesteld op welke wijze het fietsen in Breda gestimuleerd wordt. In die nota staan onder andere maatregelen voor verdere verbetering van de fietsinfrastructuur, zoals het completeren van het netwerk van hoofdfietsroutes, het verbeteren van de verkeersveiligheid voor fietsers en meer comfort en voorrang op fietspaden en kruispunten.

Verder is er in aangekondigd dat het aantal fietsenstallingen in de binnenstad wordt uitgebreid. Zo is de gemeente momenteel bezig met het realiseren van een nieuwe fietsenstalling in de parkeergarage Concordiastraat. Het is de bedoeling dat die nog dit jaar haar deuren opent.
Provincie:
Tag(s):