dinsdag, 3. maart 2009 - 18:14

Genomineerd voor de CO2 Bomenprijs

Reimerswaal

Sinds 2005 wordt de CO2 Bomenprijs uitgereikt aan de gemeente die op Boomfeestdag bomen heeft geplant en daarmee per inwoner de meeste kg. CO2 heeft vastgelegd. De prijs is bedacht door Stichting Nationale Boomfeestdag naar aanleiding van het Kyoto Protocol wat in februari 2005 van start ging.

In dit protocol wordt duidelijk aangegeven dat aanplant van bomen een substantiële positieve bijdrage levert aan de CO2 reductie en dus helpt om het klimaat te verbeteren. Reimerswaal was in 2008 accentgemeente voor Zeeland tijdens de boomfeestdag. In Krabbendijke is toen de voormalige vuilnisbelt omgetoverd tot een waar ‘bos’ waar men kan genieten van het zicht op de Oosterschelde vanuit het park. Voor de Stichting Nationale Boomfeestdag was dit aanleiding om Reimerswaal, uit de ruim 125 deelnemende gemeenten, te nomineren voor deze prijs samen met nog twee andere gemeenten.

Aanstaande vrijdag wordt in Den Haag bekend gemaakt of Reimerswaal de landelijke prijs in de wacht zal slepen. Minister Cramer van VROM zal dan de prijzen uitreiken en samen met de burgemeester en/of wethouder van de 3 genomineerde gemeenten een boom planten. Dit alles vindt plaats op vrijdag 6 maart om 13.45 bij het Centraal Station in Den Haag.
Provincie:
Tag(s):