woensdag, 14. januari 2009 - 14:29

Gertjan Verbeek weg bij Feyenoord

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft per direct afscheid genomen van trainer Gertjan Verbeek. Volgens diverse niet-bevestigde bronnen is hij op straat gezet door de Rotterdammers. Mogelijk heeft hij zelf de handdoek in de ring gegooid.

Een woordvoerder van Feyenoord kon of wilde het nieuws niet bevestigen, maar zei wel dat er momenteel gesprekken gaande zijn in de Kuip. "De gesprekken kunnen nog uren duren, maar het kan ook met een paar minuten afgelopen zijn. Ik weet alleen dat de uitkomst nu nog niet zo is als in de media wordt gesteld", aldus Raymond Salomon, hoofd communicatie.

Verbeek was bezig aan zijn eerste seizoen bij de Rotterdammers. In persoonlijke gesprekken met de Raad van Commissarissen hebben diverse spelers hun ongenoegen over de trainer uitgesproken. Er zou geen vertrouwen meer in zijn werkwijze zijn. Ook het trainingskamp van vorige week in Turkije heeft de kloof niet kunnen dichten en mogelijk alleen maar vergroot.

Feyenoord presteert dit seizoen uitermate teleurstellend. De Rotterdammers staan op de twaalfde plaats in de Eredivisie, met een achterstand van liefst 22 punten op koploper AZ. De voorsprong op de degradatiekandidaten is slechts vijf punten.

Op 7 december kwam in een artikel in De Telegraaf naar buiten dat een groot deel van de spelers geen vertrouwen meer had in Verbeek. De clubleiding schaarde zich daarbij achter Verbeek en algemeen directeur Eric Gudde zei zelfs dat Verbeek 'de Kerst zou halen en ook die van 2009'. Die woorden zijn dus waar gebleken, mede doordat de relatie tussen spelers en trainer niet verbeterde, ondanks enkele gesprekken die werden gevoerd over de pijnpunten.

Als Verbeek ontslagen is, en niet zelf is opgestapt, dan zal Feyenoord hem een flinke premie mee moeten geven, aangezien zijn contract nog 2,5 jaar doorliep. De vraag is waar de noodlijdende club dat geld vandaan moet halen. Het AD meldt dat Mario Been de voornaamste kandidaat is om Verbeek op te volgen. Been verlengde onlangs zijn contract bij NEC.
Categorie:
Tag(s):