vrijdag, 3. juli 2009 - 0:26

Getuigenoproep verkrachting

Nijmegen

Vrijdag 19 juni rond elf uur ’s avonds is er nabij de Eerste Oude Heselaan in Nijmegen een 20-jarige vrouw uit Arnhem onder bedreiging door een man verkracht en beroofd. Toen er een passant langskwam is de dader gevlucht.

De politie is op zoek naar deze passant en mogelijk andere getuigen.

Die bewuste vrijdagavond tussen 23.00 en 23.30 uur heeft dit incident plaatsgevonden halverwege de Eerste Oude Heselaan, langs het spoor voorbij de Hezelpoort in Nijmegen. De politie startte een onderzoek waarbij inmiddels een buurtonderzoek heeft plaatsgevonden en vrijdag 3 juli wordt een passantenonderzoek gehouden. De vrouw uit Arnhem deed aangifte van de verkrachting waarbij zij verklaarde dat dankzij de tussenkomst van de passant haar belager er vandoor was gegaan. De vrouw had om hulp geroepen waarna de passant aan kwam rennen. De dader ging er vervolgens vandoor richting Centraal Station.

Voor het onderzoek is de passant als getuige van belang en daarom hoopt de politie dat deze passant zich spoedig meldt. Deze passant is ongeveer 20-25 jaar, heeft kort blond haar een normaal postuur en is ongeveer 1.70m. lang. Hij droeg die avond een blauw t-shirt en een spijkerbroek met daaronder witte sportschoenen. Deze getuige werd door een vrouwenstem geroepen waarna hij tegen het slachtoffer heeft gezegd dat zij zelf contact moet opnemen met de politie en daarna vertrok.
Provincie:
Tag(s):