donderdag, 30. april 2009 - 14:50

Getuigenverslag Blik op Nieuws fotograaf. Fotograaf gooit camera aan de kant

Wat een groot feest had moeten worden, liep uit op een verschrikkelijk drama. Een auto boort zich door het publiek en maakt hierdoor veel slachtoffers. Blik op Nieuws fotograaf Paul Groeneveld die op de Loolaan stond was getuigen van het drama en verleende eerste hulp.

Paul stond met enkele collega fotografen de bus met hierin de Koninklijke familie op te wachten. Nadat de open bus voorbij reed, zag hij vanuit zijn ooghoek een zwart autootje aankomen met een hoge snelheid.

Groenveld: ‘De auto reed dwars door de menigte heen en ik zag meerdere mensen op de grond vallen. Nadat de auto tegen het monument tot stilstand kwam werd het in het begin helemaal stil. Hierna raakte toeschouwers in paniek en kwamen van verschillende hoeken agenten aanrennen. Nadat ik mijn camera op de grond had gegooid, heb ik bekeken wie er als eerste hulp nodig had. Samen met een agent ben ik een van de slachtoffers gaan reanimeren. Deze had zichtbaar letsel aan het hoofd. Nadat het slachtoffer weer hartritme had, is deze naar het ziekenhuis vervoerd’.

Foto:Paul Groeneveld (met stekeltjes haar) tijdens het reanimeren
Provincie:
Tag(s):