woensdag, 29. april 2009 - 19:46

Gevel ‘t Hart van Breda gestut

Breda

De eigenaar van het uitgebrande pand van café ‘t Hart van Breda gaat in overleg met Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente de gevel van zijn pand stutten met een steiger. Een ruimte ter breedte van ‘t Hart van Breda en vier meter de markt op, is tot die tijd uit oogpunt van veiligheid met drang- en bouwhekken afgezet. De steiger zal zo spoedig mogelijk, waarschijnlijk donderdag al, worden geplaatst.

Als de steiger op Koninginnedag nog niet gereed is, zal de afzetting blijven staan. Terrassen en podia in verband met Koninginnedag kunnen met enige aanpassing gewoon worden geplaatst.

De Brandweer heeft ervoor kunnen zorgen dat de brand niet is overgeslagen naar de omliggende panden. Er is geen asbest vrijgekomen tijdens de brand. Er werden slechts twee kleine asbestpijpen aangetroffen in de schoorsteen. Die hebben geen asbest verspreid en zijn door sloopbedrijf Stolwerk verwijderd.


Een aantal kramen van de weekmarkt zijn vandaag in goed overleg verplaatst. Of dat op vrijdag 1 mei ook nodig is, is afhankelijk van de voortgang van de bouw van de steiger.

Het is nog niet bekend wat er met het zwaar beschadigde pand van ‘t Hart van Breda gaat gebeuren. De gemeente zal daarover in overleg treden met de eigenaar. Gemeente en eigenaar zullen er in ieder geval alles aan doen om de voorgevel in stand te houden. Het is geen monument maar behoort wel tot het beschermd stadsgezicht.
De eerste prioriteit van de gemeente ligt nu bij het veiligstellen van het pand zelf en de belendende panden.
Provincie:
Tag(s):