donderdag, 26. februari 2009 - 21:11

Gewapende overval op juwelier in Eindhovens centrum

Eindhoven

Donderdagochtend rond 11.00 uur heeft een overval plaatsgevonden op een juwelierszaak aan de Demer in de binnenstad van Eindhoven. Drie mannen kwamen het pand aan de drukke winkelstraat binnen en hadden een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich.

Een beveiligingsmedewerker, die één van de mannen probeerde tegen te houden, werd door één van de overvallers op zijn hoofd geslagen. Ook werd een aantal keer geschoten. Hierbij raakte niemand gewond. Door een medewerker werd de politie gewaarschuwd. Voor de juwelierszaak probeerde het publiek één van de overvallers tegen te houden. Een andere getuige is achter de daders aangegaan. De daders zijn er vandoor gegaan op een bromfiets richting de Kleine Berg. Op de Smitsstraat zijn ze in een donkere auto gestapt en weggereden in onbekende richting. De bromfiets is achtergebleven op de Smitsstraat en in beslag genomen voor verder onderzoek.

Getuigen

Het gaat om drie mannen met een getint uiterlijk. Twee van de mannen droegen een capuchon over hun hoofd. De politie wil nog niet kwijt of er iets is weggenomen. Door de politie werd direct na de overval een SMS-Alert verzonden. Een gedeelte van de Demer werd enkele uren afgezet voor sporenonderzoek. Door de politie zijn getuigen gehoord en er heeft een buurtonderzoek plaatsgevonden. Er wordt met 15 rechercheurs aan de zaak gewerkt. Mensen die iets gezien hebben en zich nog niet hebben gemeld bij de politie, worden verzocht contact op te nemen met de Gezamenlijke Recherche in Eindhoven via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):