vrijdag, 17. april 2009 - 13:25

Gewapende overval opgelost

Waalwijk

De recherche Oosterhout denkt met de arrestatie van twee mannen uit Kaatsheuvel (19 en 20 jaar) de overval op vrijdagavond 5 december 2008 op een 36-jarige bewoonster van een pand aan de Putstraat te hebben opgelost. Het duo zit in voorarrest.

Vrijdagavond 5 december 2008 werd een 36-jarige bewoonster van een pand aan de Putstraat overvallen. Twee overvallers, waarvan er in elk geval één een op een vuurwapen gelijkend voorwerp toonde, drongen bij haar binnen, op het moment dat ze bij thuiskomst de voordeur opende. De overvallers hadden bivakmutsen op. Zij bedreigden de bewoonster met het vuurwapen en eisten geld. De daders hebben een tas buit gemaakt met daarin, naast een portemonnee, diverse persoonlijke bescheiden.

De recherche heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. Dit leidde tot de arrestaties van een 19-jarige man (dinsdag 7 april) en een 20-jarige man (zaterdag 11 april) beiden uit Kaatsheuvel. Een van de verdachten heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Zij werden in verzekering gesteld en daarna voorgeleid aan de rechtercommissaris. Zij zitten nog in voorarrest.
Provincie:
Tag(s):