zondag, 8. maart 2009 - 19:28

Gewapende overvallen opgelost met aanhouding van twee tieners

Papendrecht

Met de aanhoudingen en bekentenissen van twee jongens van 16 en 17 jaar oud uit Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam heeft de politie drie gewapende overvallen op tankstations in Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht opgelost. De twee jongens werden in januari en februari aangehouden, zo maakte de politie zondag bekend.

Een 16-jarige jongen uit Papendrecht pleegde op 20 november vorig jaar een gewapende overval op een tankstation aan de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht waarna hij samen met een 17-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam op 26 november een overval pleegde op een tankstation op de Deltalaan in Sliedrecht. In beide gevallen was sprake van een buit. Op 7 december werd een tankstation aan de Kort Ambachtlaan in Zwijndrecht overvallen door de 16-jarige. Hierbij ging de jongen er zonder geld vandoor.

Na de overvallen werkten meerdere rechercheurs aan de zaak. De politie deed uitgebreid buurt- en passantenonderzoek. Zaterdag 10 januari kon de 16-jarige jongen worden aangehouden. Op basis van verder rechercheonderzoek werd op maandag 9 februari de 17-jarige jongen aangehouden. Beiden hebben hun aandeel in de overvallen bekend en werden in bewaring gesteld in afwachting van de zitting.
De 17-jarige verdachte is afgelopen week geschorst uit de voorlopige hechtenis, de 16-jarige zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):