vrijdag, 6. februari 2009 - 6:54

Gewelddadige confrontatie voetbal-supporters door politie voorkomen

Tilburg

De Tilburgse politie heeft donderdag 5 februari voorkomen dat een groep NAC supporters de gewelddadige confrontatie kon aangaan met Willem II supporters. Op het industrieterrein het Laar werden donderdagavond circa 15 auto's met daarin aanhangers van de club uit Breda gecontroleerd. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Wapens aangetroffen
Er werd tijdens deze controle een grote groep supporters aangehouden vanwege het bezit van wapens zoals knuppels en een ploertendoder, vuurwerk en verzwaarde handschoenen. Ook voor het niet bij zich hebben van een ID bewijs en de APV zijn mensen gearresteerd.

37 arrestaties
Ook werden vanavond rondom het stadion nog enkele arrestaties verricht. Het ging hier om aanhangers van Willem II die slaags waren geraakt met de politie. Er werden in totaal 37 arrestaties verricht, 34 aanhangers van de Bredase club en 3 Willem II supporters.

ME, Arrestatie Eenheid en Overvallenteam
De Tilburgse politie zette een sectie Mobiele Eenheid van circa 25 man, een sectie van de Arrestatie Eenheid van 12 man en circa 13 geüniformeerde agenten in omdat er informatie was binnen gekomen dat supporters van NAC Breda en Willem II de voetbalwedstrijd van beide clubs, die donderdagavond vanaf 18.30 uur in het Tilburgse stadion zou worden gespeeld, wilden aangrijpen voor een confrontatie. De 13 geüniformeerde agenten waren eigenlijk in dienst voor de roadblockacties in het kader van het tegenhouden van overvallen.

De politie kreeg rond 18.45 uur zicht op een groep supporters uit Breda die inmiddels met circa 15 auto's waren aangekomen op het industrieterrein Het Laar. De groep werd daar gecontroleerd. Hieruit vloeiden enkele tientallen arrestaties voort met name voor het bezit van wapens en vuurwerk. Kort daarna raakte een groep Willem II supporters slaags met de politie. Ook hier werden drie arrestaties verricht.
Provincie:
Tag(s):