vrijdag, 13. februari 2009 - 19:16

Gewelddadige overvallen in Emmen en Hoogeveen opgelost

Emmen/Hoogeveen

De politie heeft twee op 28 en 29 november 2008 gepleegde gewelddadige overvallen in Emmen en Hoogeveen opgelost. In Emmen werden ’s ochtends twee broers, 30 en 32 jaar oud, onder bedreiging van een vuurwapen en honkbalknuppels in hun woning aan de Meerstraat overvallen.Vier daders, waaronder twee gemaskerde, eisten geld en na afgifte hiervan werd de woning doorzocht en een plasma-tv meegenomen.

Direct na middernacht werd een overval gepleegd op een echtpaar aan de Meerkoetlaan in Hoogeveen. Na thuiskomst van de 62-jarige man en zijn 60-jarige echtgenote werd er aangebeld en werden ze overvallen door twee mannen, gemaskerd en voorzien van een honkbalknuppel. Hierbij raakte de bewoner na een worsteling met een dader gewond. De buit bestond uit geld, telefoons, een beertender en de daders vertrokken met de beide auto’s van de slachtoffers. Een van deze auto’s werd terug gevonden op een carpoolplaats bij Emmen. De andere goederen zijn nog spoorloos.

Na een uitgebreid onderzoek door de politie in Emmen en Hoogeveen, werden vijf verdachten aangehouden. Een 42-jarige inwoner van De Lutte, een 39-jarige man uit Almelo, een 28-jarige man uit Nieuw Weerdinge, een 28-jarige man uit Wildervank en een 28-jarige inwoner van Klazienaveen.

Vier verdachten, met uitzondering van de 28-jarige Klazienavener, bekenden de overval in Emmen te hebben gepleegd. De 28-jarige man uit Wildervank en de 28-jarige man uit Nieuw Weerdinge bekenden de overval in Hoogeveen te hebben gepleegd. De 28-jarige Klazienavener werd na verhoor in vrijheid gesteld maar blijft verdacht van enige betrokkenheid bij de overvallen. De vier verdachten blijven tot de terechtzitting vast zitten.
Provincie:
Tag(s):