zondag, 8. maart 2009 - 14:59

Gewelddadige portiers vast na vechtpartij in Breda

Breda

De politie heeft tijdens het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda zaterdag en zondag zeven arrestaties verricht. Onder de arrestanten zijn twee mannen die als portier van een horecazaak werkzaam waren.

De portiers worden verdacht van mishandeling c.q. openlijke geweldpleging. Volgens agenten die het incident waarnamen gebruikten beide uitsmijters veel te veel geweld.

Portiers
Een 33-jarige man uit Scheveningen en een 25-jarige man uit Dordrecht, beiden werkzaam als portier bij een discotheek in het uitgaanscentrum zijn vannacht aangehouden ter zake mishandeling en / of openlijke geweldpleging.

Agenten zagen dat een discussie tussen de uitsmijters en twee mensen die kennelijk niet binnen mochten uit de hand liep. De dienders zagen dat de 33-jarige verdachte een man met gebalde vuist in het gezicht sloeg, waardoor die op de grond viel.

De 25-jarige verdachte gaf een andere man die al op de grond lag nog enkele vuistslagen in het gezicht en moest door twee agenten van het slachtoffer afgehaald worden.

Gouden ketting
Een getuige, een 25-jarige Roosendaler, vertelde dat de problemen ontstaan waren nadat aan hem de toegang tot de zaak was geweigerd omdat hij een gouden ketting droeg. De politie neemt van de beide slachtoffers nog uitgebreide aangiftes op.

Vals biljet van 50 euro
Een 17-jarige jongen uit Breda werd aangehouden nadat hij met een vals bankbiljet van 50 euro probeerde te betalen in een café op de Vismarktstraat.

Een 18-jarige man uit Dordrecht werd gearresteerd omdat hij betrokken was bij een opstootje op de Haven. Na een onderlinge ruzie in een café op de Grote Markt werden een 26-jarige man uit Breda en een 21-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Een 19-jarige man uit Bergen op Zoom moest mee nadat hij een agent beledigd had.
Provincie:
Tag(s):