woensdag, 7. januari 2009 - 21:11

Gewonde automobilist in ambulance krijgt opnieuw aanrijding

Roosendaal

Een automobilist had woensdag dubbele pech. De man was woensdagochtend om 07.00 uur betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Gastelseweg. Op weg naar het ziekenhuis raakte de ambulance met de gewonde man erin ook nog betrokken bij een ongeval. Dit heeft de politie woensdag 7 januari laten weten.

De automobilist reed die ochtend met zijn auto tegen een boom langs de Gastelseweg en was hierna wisselend bij bewustzijn. Bij aankomst van de ambulance bleek de man niet bekneld, maar werd besloten de brandweer ter plaatse te vragen voor het verwijderen van het dak om het slachtoffer veilig te kunnen vervoeren.

Nadat het slachtoffer uit het voertuig was bevrijd werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Er werd besloten de patiënt te vervoeren naar het ziekenhuis in Rotterdam. Toen de ambulance over de Rijksweg A29 bij Willemstad reed raakte deze betrokken bij een ongeval.

Door de gladheid van het wegdek ontstond vlak voor de ambulance een kettingbotsing. De ambulancebestuurder remde om een aanrijding te voorkomen en werd hierop van achteren geraakt door een bestelbus.

Door de botsing ging de deur van de ambulance niet meer open en moest het slachtoffer voor de tweede keer die dag uit een voertuig worden bevrijd door de brandweer.

Rijkswaterstaat besloot de weg af te sluiten totdat deze weer veilig begaanbaar was voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):