woensdag, 29. april 2009 - 13:00

Gewonde bij aanrijding Urkerweg

Urk

Woensdagochtend rond 07:00 uur is een 38-jarige man van Urk bij een aanrijding gewond geraakt. De man zat als passagier naast een 47-jarige plaatsgenoot in een personenenauto die reed op de Urkerweg. De 47-jarige man stopte achter een vrachtwagen die linksaf een erf op wilde slaan en wachtte op het tegenliggende verkeer.

Een 33-jarige automobilist van Urk zag vermoedelijk niet dat de auto en de vrachtauto stil stonden en botste vervolgens achter op de auto waar de twee Urkers in zaten. Daarop botste een 24-jarige Urker bestuurder van een bestelauto achter op het voertuig van de 33-jarige bestuurder. De voorste auto is door een van deze twee botsingen naar voren geschoven en heeft hierbij de vrachtwagen geraakt.

De 38-jarige bijrijder is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De andere betrokkenen zijn met de schrik vrijgekomen. De vrachtwagenchauffeur heeft vermoedelijk niets van de aanrijding gemerkt. Hij was niet meer ter plaatse was toen de hulpdiensten arriveerden. De weg is enige tijd in beide richtingen afgesloten. Specialisten van het verkeersongevallenteam van de politie hebben een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):