dinsdag, 6. oktober 2009 - 18:37

Gewonde bij achtervolging politie

Amsterdam

Tijdens de achtervolging van twee overvallers, heeft een politiewagen een auto van een vermoedelijke overvaller aangereden. Deze raakte door de aanrijding gewond.

Omstreeks 14.00 uur kwamen twee overvallers een bloemenzaak binnen aan de Haarlemmerweg. Onder bedreiging van een vuurwapen maakte het duo een nog onbekend geldbedrag buit. Nadat zij het geld hadden buitgemaakt, vluchtten de overvaller.

De politie begon direct met een klopjacht op het tweetal. Op de kruising van de Van der Hoopstraat met de Groen van Pinksterenstraat dachten agenten dat zij de verdachte(n) zagen rijden en reden de auto klem. Hierbij raakte de bestuurder van de klemgereden auto gewond. Met onbekende verwondingen is het slachtoffer naar een ziekenhuis gebracht.

Een politiewoordvoerder van politie Amsterdam/Amstelland laat aan BlikopNieuws weten dat het onderzoek naar de man die klem is gereden in handen ligt van de Rijksrecherche. De politie mag zelf geen woordvoering over deze zaak doen. Het is nog onduidelijk of de klemgereden persoon één van de overvallers is. Onderzoek zal dit moeten uitwijzen.
Provincie:
Tag(s):