vrijdag, 10. juli 2009 - 18:07

Gewonde bij gewapende overval

Arnhem

Een juwelierszaak aan de Hommelstraat in Arnhem is vrijdagochtend 9 juli overvallen. Daar bij is een 36-jarige Arnhemmer gewond geraakt. De politie heeft een 20-jarige Arnhemmer aangehouden als verdachte.

Even na elf uur kwam de eerste melding bij de politie binnen dat er kennelijk een overval had plaatsgevonden in de zaak. De 36-jarige eigenaar van de zaak zou daarbij de overvaller zelf hebben gepakt met hulp van een passant. Daarbij heeft zich een schermutseling voorgedaan en raakte de 36-jarige man gewond. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Tijdens de schermutseling zou ook een schot uit een vuurwapen zijn afgegaan. Onbekend is of het slachtoffer daardoor geraakt is, de politie onderzoekt dat nog. Op de plaats van het voorval heeft de politie een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Agenten waren binnen tien minuten na de melding terplaatse en konden de 20-jarige Arnhemmer gelijk inrekenen. De man is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Voorzover bekend is het 36-jarige slachtoffer niet in levensgevaar; hij verblijft nog wel in het ziekenhuis. Naar het zich nu laat aanzien was er tijdens de overval sprake van één dader en is er niets buit gemaakt. De politie is op dit moment nog bezig met onder meer sporenonderzoek en het verhoren van getuigen.
Provincie:
Tag(s):