vrijdag, 9. oktober 2009 - 9:20

Gewonde bij schietpartij Groningen, verdachte meldt zich

Groningen

Een 20-jarige inwoner van Emmen is vrijdagochtend rond 05.45 uur in de binnenstad van Groningen neergeschoten door een 27-jarige man uit Groningen. Hij werd door ambulancepersoneel behandeld en naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij slechts licht gewond is.

De man uit Emmen liep samen met vrienden vanuit de binnenstad naar het station. Hij had op de Grote Markt en op weg naar het station al eerder woorden met de schutter. Nabij de Hereweg leidde het wederom tot een woordenwisseling, waarbij het latere slachtoffer ook een klap moest incasseren. Vervolgens werd hij door de man neergeschoten.

De 27-jarige man uit Groningen heeft zich vrijdagmiddag op het politiebureau Oost (Kardinge) gemeld in verband met het schietincident en is ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal gehoord worden over zijn betrokkenheid bij het incident.

Het slachtoffer mocht na onderzoek en medische behandeling in het ziekenhuis naar huis. Van hem is al een aangifte opgenomen. Het onderzoek naar de toedracht van het schietincident is nog in volle gang.
Provincie:
Tag(s):