donderdag, 23. april 2009 - 11:02

Gewonden bij massale vechtpartij voetbalfans in Volendam

Volendam

Zes supporters van de voetbalclub Heerenveen zijn woensdagavond in Volendam gewond geraakt bij een massale vechtpartij. Dat gebeurde tijdens de bekerwedstrijd Volendam tegen Heerenveen.

Een groep van ongeveer 60 Heerenveen-supporters zat in een café aan de Brugstraat op tv de wedstrijd te volgen, toen vanuit een tegenover gelegen café zo’n 40 Ajax-supporters de horecagelegenheid bestormden. Zij sloegen met barkrukken om zich heen en vernielden het gehele bedrijf, aldus een woordvoerder van de politie.

Zes Friese supporters raakten daarbij gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis in Purmerend overgebracht. De politie hield twee verdachten aan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten.

De politie van Volendam zoekt getuigen van dit incident. Mensen die betrokken zijn geweest bij dit incident worden verzocht het mogelijke filmmateriaal dat op hun mobiele telefoon is opgenomen, ter beschikking te stellen voor het politieonderzoek. Er wordt ook verzocht aan mensen die slachtoffer zijn geworden van deze vechtpartij om aangifte te doen.
Provincie:
Tag(s):