zondag, 3. mei 2009 - 10:12

Gewonden na politie-achtervolging straatracers

Rotterdam

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen van 19, 21 en 22 jaar uit Zwijndrecht en Alblasserdam aangehouden na een achtervolging.

Rond half drie werd gemeld dat er op het districtpark-Eemhaven, verschillende automobilisten zich verzamelden voor het vermoedelijk houden van een straatrace.

De politie stelde vervolgens een onderzoek in en trof aldaar verschillende auto’s aan. Na het noteren van kentekens vervolgden zij hun surveillance.
Even later zagen agenten van de Verkeerspolitie op de Vondelingenweg twee auto’s met zeer hoge snelheid rijden in de richting van de A15. De agenten zetten de achtervolging in met gebruik van optische- en geluidssignalen. Tevens werd een stopteken gegeven.

Ter hoogte van de afslag Zierikzee verloor de 22-jarige bestuurder van een Peugeot 206 de macht over het stuur waarna hij achter de vangrail in de berm terecht kwam. De auto vloog hierbij over de kop. De bestuurder raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het Erasmus MC. Zijn 19-jarige bijrijder, eveneens afkomstig uit Zwijndrecht raakte zeer licht gewond en is ter observatie overgebracht naar het MCRZ locatie Zuiderziekenhuis.

De bestuurder van de ander auto, een Seat Ibiza, vervolgde zijn weg richting de Vaanweg. Door de agenten werd de achtervolging voortgezet. Ook aan deze achtervolging kwam snel een eind toen ook deze bestuurder de macht over het stuur verloor en tegen een verkeerslicht tot stilstand kwam. De 21-jarige passagier, afkomstig uit Zwijndrecht is eveneens aangehouden. Alle vier de verdachten zijn aangehouden.
Provincie:
Tag(s):