zondag, 22. maart 2009 - 23:58

Gezamenlijke verkeerscontrole in Zeeuwsch-Vlaanderen

In de nacht van zaterdag op zondag werden door de politie, de Douane en de Belastingdienst-Zuidwest op een vijftal locaties in Zeeuws Vlaanderen gezamenlijke verkeerscontroles uitgevoerd. Bij deze controles waren tevens drie politieverkeershandhavingsteams uit Midden- en West-Brabant, Brabant-Noord en Brabant Zuid-Oost aanwezig.

De controles vonden plaats op de volgende locaties: Tractaatweg, Terneuzen / Westkade, Sas van Gent / 's Gravenstraat, Clinge / Gentsevaart, Kapellebrug / Provincialeweg, Zuiddorpe.

Tijdens deze gezamenlijke actie hebben medewerkers van de politie en de Belastingdienst in totaal 1.777 voertuigen en bestuurders aan een nader onderzoek onderworpen.De Belastingdienst heeft 776 voertuigen gecontroleerd, 1 voertuig werd in beslag genomen. Van 5 taxi's werden de bestuurders gecontroleerd en de kilometerstanden genoteerd. Deze gegevens zullen op een later tijdstip administratief worden gecontroleerd. Passerende voertuigen werden met een automatische scanauto gecontroleerd op openstaande belastingschulden en de deurwaarders van de Belastingdienst hebben hierdoor tijdens de controles dossiers met een totale belastingschuld van € 280.000,- afgewikkeld en geïncasseerd.

Vanwege het gebruik van alcohol werden door de politie in totaal 20 bestuurders verbaliseerd en werden twee rijbewijzen ingenomen van bestuurders die veel teveel hadden gedronken.

De Douane heeft 1 BPM overtreding genoteerd.

Dit is een gezamenlijk persbericht van de politie en de Belastingdienst-Zuidwest.
Provincie:
Tag(s):