zondag, 4. oktober 2009 - 11:37

Gijzeling op wietplantage

Dokkum

De politie zoekt getuigen van een gijzeling die plaats vond in de nacht van 11 op 12 september. In die betreffende nacht werd door de politie een wietkwekerij aangetroffen in een afbraakwoning aan de Gossesstrjitte. Agenten troffen daar 122 potten met hennepplanten die al gerooid bleken te zijn. Later werd bij de politie aangifte gedaan door een 39-jarige inwoner uit Dokkum en een 20-jarige inwoonster uit Damwoude, die in diezelfde nacht door een groep personen van hun vrijheid beroofd waren geweest. Hierbij werden ze bedreigd en mishandeld.

De politie vermoedt dat de gerooide wietkwekerij in relatie staat met deze geweldplegingen. Vermoedelijk is door de daders gebruik gemaakt van een blauwe personenauto, van het merk Audi, type stationwagon voorzien van een zilveren dakrail. De beide slachtoffers werden die nacht gedwongen plaats te nemen in deze auto. Dit moet zijn gebeurd tussen 22.00 uur en 00.45 uur in de Gossesstrjitte en op het parkeerterrein bij het winkelcentrum aan de Hoofdweg in Damwoude.

De politie heeft inmiddels een team samengesteld, dat een onderzoek naar deze feiten instelt.

Politie oproep: Wij komen graag in contact met mensen die de bewuste auto of een vergelijkbare auto hebben gesignaleerd of iets van de ontvoering cq gijzeling hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):