dinsdag, 7. juli 2009 - 21:53

Giovanni van Bronckhorst 'sfeer in de ploeg is goed'

Rotterdam

(Elfvoetbal) Feyenoord-aanvoerder Giovanni van Bronckhorst heeft zijn eerste trainingsweek erop zitten. De 34-jarige middenvelder heeft al geconstateerd dat de sfeer in de ploeg goed is.

"Mario Been is een trainer met veel humor en hij brengt die humor ook in de groep. Hij weet de sfeer positief te beïnvloeden en ik denk dat dat belangrijk is binnen een elftal", zegt Gio op de website van de Rotterdammers, die momenteel op trainingskamp zijn in het Limburgse Tegelen. Been heeft coaching hoog in het vaandel staan, merkt Van Bronckhorst. "'De trainer hamert daar steeds op. In het veld moeten we elkaar helpen, het elkaar makkelijk maken door veel te praten. Hier trainen we veel op en je merkt dat het daardoor steeds meer vanzelf gaat."

De captain denkt dat de selectie van Feyenoord er op vooruitgegaan is. "Ik denk dat we ten opzichte van vorig seizoen in de breedte sterker zijn geworden. Er is een aantal spelers vertrokken, maar daar hebben we jongere, talentvolle spelers voor teruggekregen. Maar uiteindelijk zal alles afhangen van de prestaties op het veld. We hebben een heel goede selectie en zullen de komende weken moeten gebruiken om hard te werken en te wennen aan elkaar. Zodat we er staan als straks op 2 augustus de competitie begint."

De doelstelling van Van Bronckhorst is eindigen bij de eerste vijf. "Een goede start in de competitie is hierbij erg belangrijk. We moeten zorgen dat we niet direct weer achter de feiten aan lopen. Naar de concurrentie kijken heeft nu nog geen zin. We moeten ons op onszelf concentreren en zorgen dat er een team staat. We zullen wedstrijden moeten gaan winnen om van daaruit verder te bouwen."
Categorie:
Tag(s):