dinsdag, 27. januari 2009 - 21:24

Gladiatoren strijden in Alphen

Alphen aan den Rijn

Zaterdag 31 januari is het zover. Op die datum zal de nieuwe AlphenPas op spectaculaire wijze gelanceerd worden. Alle Alphenaren zijn welkom! De Romeinen en gladiatoren van Archeon trekken door de stad om omstanders te verzamelen. In het Atrium van het stadhuis strijden zij daarna om de gunsten van het publiek. De Alphenaren zelf kunnen ook meestrijden om een gratis AlphenPas in de AlphenPas quiz.

De AlphenPas is vanaf 1 januari 2009 een feit. Al ruim 90 ondernemers doen mee aan de pas. Voor het grootste gedeelte zijn dit ondernemers uit Alphen aan den Rijn. De pas geeft korting op bijvoorbeeld een bezoek aan de kapper, kleding, een etentje of een dagje naar een pretpark. De organisaties die mee doen zijn te herkennen aan het AlphenPas vignet.

Volgende week wordt er een boekje huis-aan-huis verspreid met informatie over de AlphenPas. Ook staan in het boekje alle aanbieders vermeld en de aanbiedingen waar AlphenPas-houders gebruik van kunnen maken. De AlphenPas is verkrijgbaar voor € 25,- per jaar.

De AlphenPas is gratis voor drie groepen: mensen met een minimum inkomen, senioren en vrijwilligers en mantelzorgers. Deze groepen krijgen automatisch bericht. Op de website www.alphenpas.nl kan iedereen die buiten deze groepen valt de pas kopen.

De Alphenpas wordt gefaseerd ingevoerd. Als eerste hebben de minima de pas ontvangen. In februari is de pas beschikbaar voor vrijwilligers en mantelzorgers. In maart volgen de inwoners van 65 jaar en ouder.

Het spektakel begint om 12:00 uur. Dan zal er een optocht van Romeinen en gladiatoren vertrekken vanaf het stadhuis, naar de ingang van de Aarhof en terug om toeschouwers te verzamelen. Om 13:00 uur begint de spannende strijd om de gratis AlphenPas in het Atrium van het stadhuis. Daarna zullen de gladiatoren van Archeon tegen elkaar strijden, wie is de sterkste? Om 14:00 uur herhaalt dit programma zich.
Provincie:
Tag(s):