woensdag, 23. september 2009 - 14:48

Goes vraagt om oordeel inwoners

Goes

De gemeente Goes doet ook dit jaar mee aan het onderzoek ‘Waar staat je gemeente’. 1.200 Willekeurig gekozen inwoners krijgen deze week thuis een brief met een vragenlijst over de gemeente. Op deze manier wil gemeente Goes inzicht krijgen in het oordeel van inwoners over verschillende aspecten van de gemeente.

Daarnaast krijgen bezoekers van de publiekshal in het Stadskantoor een vragenlijst over de dienstverlening.

Hoe denkt u over uw woonomgeving? Wat is uw oordeel over ons gemeentebestuur? Wat vindt u van de gemeentelijke regels? Wat vindt u van de dienstverlening aan onze balie? Dit zijn voorbeelden van vragen die worden gesteld in het onderzoek.

Mensen die een vragenlijst thuis krijgen en bezoekers, die bijvoorbeeld een nieuw paspoort komen halen, wordt gevraagd even de tijd te nemen om de vragen te beantwoorden.

In de vragenlijsten kan de waardering gegeven worden over een aantal aspecten. Als een groot aantal inwoners dit doet, kunnen zij op hoofdlijnen de 'staat' van de gemeente aangeven: hoe staat de gemeente er op dit moment volgens de inwoners voor? Hopelijk geven inwoners een zo eerlijk mogelijk oordeel over de gemeente en over het gemeentebestuur, zodat deze staat van de gemeente ook daadwerkelijk weergeeft wat de inwoners denken.

De vragenlijsten van ‘Waar staat je gemeente worden ook in een aantal andere gemeenten aan burgers voorgelegd, zodat we onze prestaties als gemeente kunnen vergelijken met deze andere gemeenten.
Provincie:
Tag(s):