maandag, 2. maart 2009 - 19:43

Gouden Film voor KIKKERDRIL

Amsterdam

De jeugdspeelfilm KIKKERDRIL van Simone van Dusseldorp heeft na tweeënhalve week in de bioscoop, op zaterdag 28 februari, de 100.000ste bezoeker ontvangen en is bekroond met de Gouden Film.

Op zondag 1 maart ontvingen acteurs Nino den Brave, Whitney Franker, Georgina Verbaan en regisseur Simone van Dusseldorp de Gouden Filmtrofee uit handen van festivaldirecteur Doreen Boonekamp in het Ketelhuis te Amsterdam.

‘Ik ben zo blij met de Gouden Film voor Kikkerdril, een film die ik eigenlijk speciaal voor mijn dochter heb gemaakt. Geweldig dat er al 100.000 mensen naartoe zijn gegaan, terwijl ik bij het maken, alleen mijn zesjarige dochter als maatstaf in mijn hoofd had’, aldus Simone van Dusseldorp.


KIKKERDRIL ging op 11 februari in première. De film is een muzikale roadmovie over de zesjarige Max die denkt dat zijn broer nooit meer kan praten en dat alleen kikkerdril kan hem genezen. Max loopt weg en gaat in de natuur op zoek naar kikkerdril. Samen met zijn vriendinnetje Jesse maakt hij een spannende tocht door weilanden, slootjes, boerderijen en door het bos. Ze vallen van het ene avontuur in het andere. Lukt het Max en Jesse ook om kikkerdril te vinden ...?

De kinderrollen worden gespeeld door Nino den Brave, Whitney Franker en Thijs Goedknegt. Daarnaast zijn ook Juul Vrijdag, Georgina Verbaan, Remko Vrijdag en Quintis Ristie te zien in KIKKERDRIL.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

KIKKERDRIL is geproduceerd door Lemming Film in coproductie met de KRO en BosBros. Film-TV Productions. De film is één van de twee nieuwe Cinema Junior films, een initiatief van het Filmfonds en de Publieke Omroepen om de productie van kwalitatieve, hedendaagse Nederlandse jeugdspeelfilms te stimuleren. De film is mede tot stand gekomen met steun van het CoBO fonds, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en het Nederlands Fonds voor de Film.

A-Film Entertainment verzorgt de bioscoopdistributie. KIKKERDRIL draait momenteel in 103 zalen in Nederland.
Categorie:
Tag(s):