donderdag, 19. februari 2009 - 9:32

Gouden Film voor Spion van Oranje

Utrecht

Spion van Oranje, de actiekomedie van regisseur Tim Oliehoek, heeft binnen twee weken de 100.000ste bezoeker verwelkomd en heeft hiermee de status van Gouden Film bereikt. Tim Oliehoek en Najib Amhali zijn vanmiddag bij Tim thuis verrast door SBS 6-presentatrice Patty Brard, die aan hen de Gouden Filmtrofee overhandigde.

Spion van Oranje, waarvoor Tijs van Marle het scenario schreef, ging op 5 februari in première. Als Nederland wordt bedreigd door de terroristische tweelingbroer van de onhandige couturier François van Vliet, is François de enige die het Nederlandse volk kan redden. François moet de plaats van zijn broer, Bruno, innemen om hem te stoppen. Bruno beraamt plannen om Nederland te vernietigen en François moet zich ontpoppen tot redder des vaderlands. Hij wordt in deze missie bijgestaan door geheimagenten Mustafa en Lena. Het is echter nog maar de vraag of François zelf niet meer schade aanricht dan zijn broer.

De hoofdrollen worden vertolkt door Paul de Leeuw, Najib Amhali, Jennifer Hoffman, Nelly Frijda, Fred Goessens, Hans Kesting en Plien van Bennekom. Onder meer Patty Brard, Lucille Werner, Albert Verlinde, Gerard Joling, Jac. Goderie, Jort Kelder en de Vlaamse zangeres Natalia hebben cameo’s in de film.
Categorie:
Tag(s):