zondag, 5. april 2009 - 16:55

Graafschap weer naar laatste plaats

(Elfvoetbal) De Graafschap duikelde zondag, ondanks het halen van een punt tegen Vitesse (0-0), weer naar de laatste plaats van de Eredivisie. Door de overwinning van Volendam op Feyenoord worden de zorgen bij de Superboeren weer groter.

In de wedstrijd tegen Vitesse bleek hoe groot de zorgen moeten zijn. De ploeg van trainer Darije Kalezic kreeg maar één goede kans in de hele wedstrijd en kwam er totaal niet aan te pas. Dat de wedstrijd eindigde in een 0-0 lag niet zo zeer aan de verdediging van De Graafschap, maar aan het lamlendige aanvallen van Vitesse.

Het gaat te ver om het gelijkspel tussen Vitesse en De Graafschap een salonremise te noemen, maar dat was alleszins mogelijk geweest, zeker gezien het wedtrijdbeeld. De bezoekende ploeg dacht aan een punt wel genoeg te hebben om uit te lopen op Volendam, dat tegen Feyenoord speelde. De concurrent stuntte echter en won. De Graafschap en Volendam staan daardoor nu met 24 punten op de laatste en voorlaatste plaats; Volendam met een beter doelsaldo.

Ook Vitesse zou vooraf al blij zijn geweest met een gelijkspel. Het zou daarmee de marge op Heracles Almelo op drie punten houden, een stukje veiliger met het oog op het ontlopen van de nacompetitie.

Maar een salonremise in deze fase van de competitie is niet de juiste conclusie. Vitesse was wel de ploeg die het spel wilde maken. Ze kreeg alleen de bal nooit goed voor het doel. De beste conclusie is eigenlijk dat de Arnhemmers er, naarmate de wedstrijd vorderde, ook niet echt meer heil in zagen en zich dus neerlegden bij een gelijkspel.

In de eerste helft was de Fransman Sébastien Sansoni een positieve uitblinker bij Vitesse. De meeste aanvallen werden via hem opgebouwd, maar enkele goede passes van hem op met name Ricky van Wolfswinkel waren vergeefs. De aanvaller zat totaal niet in de wedstrijd en verprutste de kleine mogelijkheden die hij kreeg.

In het tweede deel van de wedstrijd was het Nicky Hofs die de rol van opbouwer op zich nam. De oud-Feyenoorder was echter de enige die bij Vitesse een winnaarsmentaliteit toonde. Een paar keer zorgde hij voor gevaar. Met name een minuut of zes voor het einde bij een vrije trap. De Graafschap-doelman Erik Heijblok hield ternauwernood zijn doel schoon. Het was het laatste wapenfeit in een verder armetierig duel, dat eindigde in de enige terechte uitslag: 0-0.
Categorie:
Tag(s):