woensdag, 9. september 2009 - 13:34

Gratis elektrische fietsen voor bedrijven

De provincie Frsylân stelt het komende jaar 30 elektrische fietsen beschikbaar aan Friese bedrijven. De werkgevers kunnen zo hun werknemers kennis laten maken met de e-fyts in het woon-werkverkeer. Op de Dag van de Duurzaamheid 9-9-9 start de provincie de campagne “E-fyts: Fiets makkelijk, fiets verder!”. De campagne heeft als doel om meer medewerkers op hun fiets naar het werk te laten komen. Want meer fietsen in het woon-werkverkeer betekent: minder auto’s op de weg, minder uitlaatgassen, minder files, betere bereikbaarheid en betere leefbaarheid.

“Als provincie willen we zelf duurzaam zijn en duurzame mobiliteit stimuleren. Dat doen we door in te zetten op alternatieve brandstoffen waaronder aardgas, biogas en elektrisch, maar ook alternatieve vervoersvormen zoals carpoolen, het aanbieden van goed openbaar vervoer en het opzetten van deze fietscampagne. Met deze E-fyts campagne willen we de Friese werknemers kennis laten maken met de voordelen van de elektrische fiets in het woon-werkverkeer.” aldus gedeputeerde Piet Adema.

Friese werkgevers die mee willen doen kunnen zich aanmelden via de website www.fryslan.nl/efyts. Nationale Fiets Projecten verzorgt samen met provincie de promotie bij Friese werkgevers. Door mee te doen aan de campagne maken werknemers van de Friese bedrijven kans op een elektrische fiets en/of fietsattributen.

In Nederland fietst nu ongeveer 1 op de 4 werknemers op de fiets naar het werk over een afstand van 6.3 kilometer. De meest genoemde reden waarom mensen niet op de fiets naar het werk te gaan, is dat fietsen ‘teveel tijd kost’ of dat ‘de afstand te groot’ is. De elektrische fiets is een goed alternatief voor de auto voor afstanden tot 15 kilometer. Met de e-fyts kunnen werknemers met minder inspanning grotere afstanden afleggen.

Tijdens de start van de campagne heeft Piet Adema de eerste elektrische fietsen overhandigd aan de directie van de eerste deelnemende bedrijven. Empatec, Zienn, Wetterskip Fryslân en Metrium.

De campagne is een initiatief van de provincie Fryslân samen met Nationale Fiets Projecten en wordt mede mogelijk gemaakt door Batavus, Unigarant en Jan Terpstra. De campagnepartners onderschrijven allemaal de doelstelling om meer mensen op de fiets te krijgen. Meer informatie over de campagne kan men vanaf 9 september op de website www.fryslan.nl/efyts vinden.
Provincie:
Tag(s):