vrijdag, 16. januari 2009 - 14:09

Gratis tiplijn in strijd tegen overvalgolf

Venlo

De politie Limburg-Noord heeft een gratis tiplijn (0800 – 2552552) opengesteld in de strijd tegen de toename van het aantal overvallen in de regio Noord- en Midden-Limburg. Dat is een van de maatregelen die korpschef Bryan Rookhuijzen van de politie Limburg-Noord vrijdag bekend maakte tijdens een persconferentie. Om de piek in het aantal overvallen in de regio een halt toe te roepen, heeft de politie een pakket maatregelen samengesteld. Deze maatregelen komen bovenop de intensievere surveillances en recherche-onderzoeken die in de districten Midden-Limburg, Venlo en Venray al gaande zijn.

De nieuwe maatregelen houden onder meer in dat de politie zichtbaar aanwezig zal zijn op risicotijden en risicoplekken. De politie houdt crime-controle-acties; gerichte controles op voertuigen, personen en wapens. De recherche-capaciteit van de politie Limburg-Noord wordt primair ingezet voor de opsporing van verdachten van overvallen en straatroven. Ook zal er sneller de hulp worden ingeroepen van het publiek bij het oplossen van een overval.

Volgens korpschef Rookhuijzen is “de maat vol� en zal de politie er alles aan doen om de stijgende trend van overvallen te stoppen.
Provincie:
Tag(s):