vrijdag, 27. maart 2009 - 20:56

Gratis toegang tot zes zwembaden in De Wolden en Westerveld

De gemeenten Westerveld en De Wolden versterken dit jaar hun service richting inwoners op het gebied van zwemmen. De zwemfans kunnen vanaf eind april met hun abonnement in zes zwembaden terecht, drie baden in De Wolden en drie in Westerveld. Beide gemeenten beschikken over prachtig gelegen zwemaccommodaties met goede faciliteiten. Ieder jaar ontvangen zij duizenden inwoners en toeristen.

Wethouder Erik van Schelven van Westerveld en wethouder Bert Damming van De Wolden geven aan dat zij verwachten dat door dit sportieve samenwerkingsinitiatief nog meer mensen gaan genieten van de openluchtzwembaden. De keuzemogelijkheid is uitgebreid en dat kan de frequentie van een zwembadbezoek vergroten. De zes zwembaden behouden hun eigen karakter. Zwembad Engeland in De Wolden is bijvoorbeeld gemoedelijk en overzichtelijk, Bosbad Vledder prachtig verscholen in de bossen.

Uit voorgaande jaren is gebleken dat belangstellenden hun abonnement aanvragen bij het zwembad dat het meest bij hun in de buurt ligt. Deze ongeschreven regel is logistiek gezien het handigst, omdat er vaak speciale data zijn waarop men het abonnement kan ophalen. Mensen die buiten Westerveld en De Wolden wonen, zijn ook van harte welkom om een abonnement aan te schaffen.

De zwembaden in De Wolden zijn De Slenken in de Wijk, Zwembad Engeland in Ruinen en zwembad De Waterlelie in Zuidwolde. In Westerveld vindt men De Paasbergen in Dwingeloo, De Kerkvlekken in Havelte en het Bosbad Vledder bij Vledder. Meer informatie over bijvoorbeeld openingstijden kan men vinden op www.dewolden.nl, ‘sport’, ‘zwembaden’ en op www.demooistebaden.nl. Inwoners hebben huis aan huis een aanvraagformulier ontvangen. Het aanvraagformulier is ook op beide sites te downloaden.
Provincie:
Tag(s):