zaterdag, 13. juni 2009 - 11:50

Groene Golf Team aan de slag in Overijssel

Zwolle

Het Groene Golf Team van het ministerie van Verkeer en Waterstaat onderzoekt de komende dagen op verzoek van de provincie Overijssel de doorstroming bij 25 verkeerslichten op provinciale wegen.

Het onderzoek vindt plaats in de ochtend- en avondspits op diverse locaties verspreid over de hele provincie. De uitkomsten van het onderzoek worden na de zomervakantie verwacht.

Het team richt zich niet alleen op ‘groene golven’ maar op het optimaliseren van verkeerslichten in de volle breedte. Een betere afstemming van de verkeerslichten op provinciale wegen bevordert de verkeersdoorstroming en is goed voor de luchtkwaliteit en de verkeersveiligheid.

Het Groene Golf Team, onderdeel van het project FileProof, bestaat uit een groep speciaal opgeleide technici die op verzoek van wegbeheerders de werking van verkeerslichten analyseert en advies uitbrengt voor een verbeterde doorstroming.

Het Groene Golf Team is opgericht door het ministerie van Verkeer en Waterstaat als één van de circa 40 projecten om op korte termijn de files te verminderen en reistijden te verbeteren.
Provincie:
Tag(s):