donderdag, 1. januari 2009 - 16:31

Groningen beleeft relatief rustige jaarwisseling

De jaarwisseling is voor de Groningse politie zonder ernstige excessen verlopen. Tijdens de overstap van oud naar nieuw kreeg de politie tussen zes uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends 690 meldingen binnen. Vorig jaar waren dat er ongeveer 1100. Een groot deel van de meldingen had betrekking op brandjes. In totaal zijn tijdens de jaarwisseling 34 aanhoudingen geweest. Van dit aantal komen mogelijk 17 personen in aanmerking voor snelrecht.

De 34 arrestaties die zijn verricht zijn voornamelijk vanwege geweldpleging en vernieling en geweld. Vorig jaar werden tijdens de jaarwisseling 13 personen aangehouden. De politie heeft zich gedurende de jaarwisseling nadrukkelijk gericht op het vroegtijdig in de kiem smoren van mogelijke incidenten. Waar mogelijk werden aanhoudingen verricht.

In de Stoepemaheerd in Groningen moest de mobiele eenheid kort in actie komen. Een groep jongeren bekogelde hulpverleners met diverse voorwerpen. Na het korte optreden van de ME keerde de rust terug. Een persoon werd aangehouden. Op de Zuiderweg in Hoogkerk werden twee mannen gearresteerd nadat ze agenten met flessen hadden bekogeld.

In Appingedam werd een inwoner van die plaats in de boeien geslagen nadat hij met zijn auto op een groep mensen was ingereden. In Noordbroek werden drie personen aangehouden na een mishandeling van een bewoner van die plaats. In Delfzijl brachten drie personen de oudejaarsnacht in een cel door. Zij werden verdacht van betrokkenheid bij het gooien van een putdeksel tegen een politieauto. De auto raakte hierbij beschadigd.
Provincie:
Tag(s):