zaterdag, 7. februari 2009 - 15:29

Groot onderhoud aan spoor in Roermond

Roermond

In Roermond is ProRail dit weekeinde bezig met groot onderhoud aan het spoornetwerk rondom Leeuwen. Hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk tussen Roermond en Weert. Treinverkeer richting Venlo ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. De werkzaamheden duren volgens planning tot maandagochtend 05.00 uur en bestaan uit het vernieuwen van de spoorstaven en het vervangen van de dwarsliggers.

Sinds vrijdagavond zijn de spoorwegovergangen aan de Brandeweijer, Burg. Th. Wackerstraat en de Zandstraat voor alle verkeer afgesloten, zodat medewerkers van BAM Rail continu kunnen doorwerken aan de spoorvernieuwing. De werkzaamheden lopen voorspoedig en liggen zelfs voor op schema, zegt een cöordinator van BAM Rail. Sinds januari wordt er in Leudal en Roermond al aan het spoor gewerkt.

De werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Meerjarige Engineering en Geïntegreerd Aanbesteden (MEGA). Tussen 2008 en 2011 voert ProRail binnen dit project een groot aantal onderhoudswerkzaamheden uit aan het spoor in Limburg, Zeeland en Brabant. In vier jaar tijd wordt op diverse trajecten de ballast (grind), het spoor, wissels en overwegen vernieuwd of gesaneerd. Daarnaast wordt op sommige trajecten ook de bovenleiding vernieuwd.

Voor de reizigers is busvervoer geregeld tussen Roermond en Weert.
Provincie:
Tag(s):