vrijdag, 10. april 2009 - 20:25

Groot rechercheonderzoek na dodelijke schietpartij

De politie is een groot rechercheonderzoek gestart naar aanleiding van een schietpartij, woensdagavond in de Egbert Kortenaerstraat. Hierbij raakte een 25-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch van Marokkaanse afkomst ernstig gewond. Hij overleed enige tijd later in het zieknhuis aan zijn verwondingen.

Woensdagavond rond 23.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er op het Oranjeplein aan de Churchilllaan een grote vechtpartij gaande was tussen twee groepen Marokkaanse jongeren. Al snel bleek dat daarbij enkele tientallen personen betrokken waren geweest. Agenten troffen vervolgens op de Egbert Kortenaerstraat het slachtoffer in zorgwekkende toestand aan. Hij bleek te zijn neergeschoten en werd met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De gebeurtenis zorgde in eerste instantie voor behoorlijk wat onrust in de wijk, die echter gedurende de nacht afnam. De politie heeft de hele nacht in de omgeving gesurveilleerd.

Inmiddels heeft de politie een rechercheteam van ongeveer 35 mensen op de zaak gezet. Direct na het incident werd op de plaats delict een technisch sporenonderzoek uitgevoerd wat enkele uren in beslag nam.
Provincie:
Tag(s):