woensdag, 4. maart 2009 - 9:18

Groot twee eurobiljet op ministerie van Financiën

Den Haag

Actievoerders van Greenpeace hingen woensdagmorgen een enorm bankbiljet aan de gevel van het ministerie van Financiën. Op het papiergeld - ter waarde van twee euro – staan naast het hoofd van Wouter Bos windmolens en bossen die verwijzen naar de klimaatcrisis.

Vanuit een geldwagen delen actievoerders soortgelijke bankbiljetten uit. In de aanloop naar een nieuw internationaal klimaatverdrag eind dit jaar spreekt Wouter Bos morgen met de Tweede Kamer over klimaatsteun aan ontwikkelingslanden. Greenpeace wil dat Bos zich volledig inzet voor een Europese bijdrage van 35 miljard. Dit komt volgens Geenpeace voor Nederland neer op minder dan twee euro per inwoner per week.

'Klimaatverandering gaat in zo’n razend tempo dat alle landen hun uitstoot moeten verminderen', aldus Suzanne Kröger, campagneleider bossen bij Greenpeace. 'Als één van de belangrijkste veroorzakers van klimaatverandering moet Europa de ontwikkelende landen helpen om ontbossing en CO2-uitstoot drastisch te beperken en de effecten van klimaatverandering op te vangen. Voor de prijs van één kop koffie per persoon per week kan Nederland al effectief bijdragen aan het aanpakken van het klimaatprobleem.'
Provincie:
Tag(s):